gotujzsjuzie

gotujzsjuzie

Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

 

Paszteciki z ciasta francuskiego z nadzieniem bolognese

Składniki

 

1 sztuka

 

250 gramów

 

1 opakowanie

 

2 łyżki

 

1 opakowanie

 

150 mililitrów

 

2 łyżki

 

2 łyżki

 

 

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój czosnek. Przesmaż mięso na oliwie przez kilka minut do momentu gdy przestanie być różowe. Dodaj 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj, doprowadź sos do wrzenia, a następnie gotuj na niewielkim ogniu przez 5 min. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki.

Krok 2

Zestaw sos z palnika do ostudzenia. Rozwiń rulon ciasta francuskiego. Wytnij kwadraty o boku ok. 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż łyżkę sosu. Zawiń tak aby powstały trójkąty. Mocno połącz ze sobą krawędzie ciasta, taka by nie otworzyły się w trakcie pieczenia.

Krok 3

Lekko posmaruj paszteciki oliwą z oliwek. Ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na 10 minut lub do momentu gdy upieką się na złoto. W międzyczasie wymieszaj jogurt z pokrojoną drobno bazylią i czosnkiem. Podawaj paszteciki z sosem jogurtowym.